Självförtroendet stiger :-D

Äntligen känner jag en skillnad i mitt självförtroende. Igår när jag hopptränade så gick det jättebra enligt mig i alla fall. Visst att jag gjorde mina vanliga misstag. Men det är sånt som alltid finns där. Så jag vet vad jag behöver jobba med i hoppning.
Att hoppa Bart var en ny erfarenhet för mig. Dock så gick det kanon bra. Fick för ovanlighetens skull hoppa ute på gräsbanan. Vilket alltid känns lite läskigt när man vet att hästen inte har broddar. Med facit i hand så gick det som sagt väldigt bra.
Vi började med att hoppa fram ett par gånger i trav på ett kryss med bom framför. Personligen så tycker jag det är svårt att trav hoppa. Det är inte lätt när det är svårt. Vidare hoppade vi vars två gånger på en oxer. Bart har lite udda teknik över hindren. Därefter hoppade vi en liten bana som gick bra. Jag kunde ha blivit klar i handen lite mer. Men man lär sig så länge man lever.
Med andra ord så gick det så bra att jag känner mitt självförtroende höjdes några steg. Allt som går uppåt är positivt. Nu laddar jag om för en förhoppningsvis trevlig och lyckad fest hemma hos mig


Wow träning :-D

Igår kväll så red jag Rowny Joy igen. Det var verkligen länge sen jag red honom. För sist jag red honom så tyckte jag att han var stel och hemsk. Den uppfattningen ändrades igår. Rowny gick och förvånade mig ordentligt. Han gick jätte bra och lyssnade verkligen jätte bra.
Övningarna vi gjorde var väldigt trevliga och lite svåra. Göra halt från traven mellan koner är svårare än vad jag trodde. Just för att man måste rida in i halten och hålla om med skänklarna. Samtidigt gäller det att jag inte blev för ivrig. Men det är inte lätt alla gånger. Fast tillslut så lyckades jag få till hyfsat bra halter.
Vidare fortsatte vi med en trav och galopp övning. Började med övningen i vänster varv. Så blev skänkelvikning från H till E. Sen fattade vi galopp och red bogen in. Därefter så skulle vi lägga en volt som var 15-20 meter. Sen gjorde vi likadant i höger varvet. Där blev Rowny lite mer sur. Då jag kom åt vänster sidan på honom bättre.
Passet avslutades med att lägga en volt i hörnet vid K sen rida in på diagonalen i sluta. Det var ganska svårt att göra då jag blev väldigt ivrig på slutet. Men när vi red vänster slutan så tyckte jag det gick bättre. Då jag har bättre styrka i vänster sidan.
Säger inget annat än att han var kanon trevlig att rida. Fin fina Rowny Joy :-D