Pokémon Go - Fler Pokéstop

En sak som slog mig för en stund var att det finns typ inga pokéstop i Lyckeby. Vilket jag tycker är riktigt tråkigt efterom det annars finns så fina rundor som man kna gå. Dessutom så finns det absolut inte ett enda stopp uppe i Bastasjö. Även där tycker jag det kunde funnit i alla fall 1 eller två stopp. För tar man en promenad där uppe så kan man gå runt hela sjön. Runt sjön är det en väldigt fint att promenera och man kan även ta med sig hunden.
Men som sagt så tycker jag det är väldigt tråkigt att det enbart finns typ 3 pokéstopp här i Lyckeby. Jag hade gärna sett att det funnits fler här så att man inte behöver åka in till centrum bara för att spela. För då börjar det helt plötsligt att kosta pengar att spela. Det är i alla fall inte jag så sugen på att behöva betala för att kuna spela pokémon. Då slutar jag hellre att spela än att lägga massa pengar på det. Visst det finns busskort som man kan använda. Men det kostar ju också pengar. SÅ då är man åter på ruta 1 att det kostar.
Om jag har räknat rätt så finns det kanske 3 stopp och 1 gym. Det som är tråkigt är att samtliga 3 stopp som finns här är så utspridda. Hade de åtminstånde funnits inom hyfsat nära räckhåll till varandra så hade det varit en helt annan sak. Jag och min vän är ändå ute och går en del för att kunna kläcka äggen. Ska vi samtidigt då gå till samtliga 3 stopp så blir den en riktigt lång promenad vilket i och för sig är bra för motionen och att samla meter till äggen. Ska jag då se det ur mitt egna och personliga perspektiv så skulle en sån promenad dagligen förstöra mina knän rätt så snabbt. Just för att jag har en skada på det ena knäet som just nu är under utredning. Sen tycker jag även det är drygt att behöva gå så mycket bara för att hämta 3 ynkliga stopp. Hade det funnit lite fler stopp i området så hade det varit en annan sak.
Jämnför jag med antalet stop i Sölvesborg så är där betydligt mycket fler. Å andra sidan så är det en större stad en Lyckeby. Lyckeby är bara en ort som tillhör Karlskrona kommun. Men bara nere vid tåg stationen i Sölvesborg så finns där 3!!!! stopp. Medan det inte så långt ifrån där jag bor finns endast 1!!!! stop. Varför ska det vara så? Jag kan själv se flera olika platser som hade kunnat vara stopp/gym i ett närmre område här. Exempel på det är affären som finns bara några få minuter ifrån mig och skolan som inte heller ligger så långt ifrån mitt boende. Bara där har vi två stopp. Sedan så skulle man även kunna göra den lilla dungen vid den stora ängen till ett stopp. Uppe i Ekebacken hade man kunnat göra en informations tavla till ett gym till exepel. Det finns som sagt så många platser/saker som de hade kunnat göra till stopp.
I det området där jag bor så finns det väldigt mycket barn och ungdomar som jag tror spelar pokémon. Det är så synd att det inte finns ett enda stopp här då jag tror att om det funnits några så hade man fått ut fler barn och ungdomar. I stället så sitter de framför sina datorer eller andra media enheter. Jag sticker inte under stol med att jag är någon som alltid är ute. Dock lämnar jag huset flera gånger om dagen bara för att få komma ut i luften och även koppla bort sysslorna. Ett toppen bra exempel på vad jag gör när jag går ut från huset är att jag cyklar bort till hästen. För där kan jag verkligen inte stressa med något för då överför jag stressen till hästen och då blir allt jag gör inte bra.
 
Detta är fjärde och troligen sista inlägget om Pokémon Go. Men har ni besökare oc läsare något mer förslag på vad jag kan skriva om inom Pokémon så lämna gärna det i en kommentar här på bloggen. Är väldigt tacksam för tips och idéer till ämnen att skriva om här på bloggen :)
 
Ha det bra alla där ute och glöm inte ta hand om varandra <3 :-)

Pokémon Go - Varför inte alla pokémon släpps i Sverige

Något som jag tycker är både konstigt och orättvist är att inte alla pokémon släpps i Sverige. Vad är det för mening med att släppa en generation när man inte släpper alla i den generationen i ett land? Jag kan tycka att när de släpper en ny generation av pokémon så kunde de ju även passa på att släppa de sisa i föregåede så det finns chans att fånga dem också så att man kan fånga alla i en generation. De som inte finns att fånga i Sverige borde man i alla fall kunna få i 10 km ägg. En del av de pokémon som inte finns i Sverige finns inte ens i Europa, utan bara i Asien.
Positivt är att de legendariska pokémonen i varje generation släpps så man kan raida dem. Dock är det i sig ganska svårt då man behöver vara typ 10 personer för att slå dem. Då De legendariska pokémonen är en nivå 5 på raid. Det är tyvärr däröfr jag inte ens har kunnat prova att raida en legendarisk pokémon. Varför ska det vara så svårt att få vissa pokémon?
När eventet Global Challenge var och om man fångade en viss mängd så kunde man få Farfetch'd i Europa och Kangaskhan i Asien. Där kan jag tycka att man kunde fått chansen på båda två eftersom eventet hette Global Challenge. Vad var det annars för mening med en global utmaning om inte alla som över hela världen spelar pokémon kan ta del av de olika belöningarna. Så jag tycker att vi som spelar i Europa kunde få Kangaskhan och de som spelar i Asien kunde få Farfetch'd. Men nej då så var det inte. Utmaningen borde inte ha hetat Global Challenge om inte alla över hela världen som sagt kan ta del av belöningarna. Visst det är bra att vi spelare världen över kan hjälpas åt att fånga tillräckligt med pokémon för att få dubbel xp och att lures vara längre än 30 minuter. Det var ganska bra att man fick dubbel xp under eventet så att man kunde gå upp i level snabbare.
Ytterligare en pokémon från generation 1 som inte finns i Sverige är Taurus. För den som är spelet hängiven går det inte att fånga alla från varje generation om de inte finns i landet som man bor i. Varför ska man behöva åka runt hela jorden för att fånga digitala figurer? Det fins nog inte någon som skulle få för sig och göra det. Dels för att det skulle ta otroligt mycket tid och även att det skulle kostat ofantligt mycket pengar. Visst man kan passa på att spela lite pokémon när man är utomlands och hoppas på att man får någon som man inte kan fånga i Sverige. Det man får lägga till i kalkylen är att det kanske inte är alla som kan åka till exempelvis Asien eller USA på semester. Så bara där får vi som kanske inte har möjlighet att göra det ännu en sak emot oss. Vilket är så fruktansvärt tråkigt.
Jag hoppas att de som är ansvariga utgivare av Pokémon Go en dag gör en uppdatering som innebär att de släpper de pokémon som inte finns i landet i nuläget. Fast tror tyvärr inte det kommer hända på ett bra tag. Men hoppas kan man alltid göra. Just för att hoppet är det sista som överger en människa. Så jag hoppas att även ni besökarw och läsare av den här bloggen håller med mig och hoppas på att det kommer en sån uppdatering :)

Pokémon Go - Legendariska pokémon och raid pokémon

Det är kul att de legendariska pokémonen finns att "få" i form av raid battles. Men det som jag skulle tycka var lite bättre är om när de varit raid bossar ett tag så skulle man kunna få chansen att fånga dem vilda precis som med alla andra vanliga och ovanliga pokémons. Det gäller inte enbart de legendariska utan även några vanliga också. Till exempel Tyranitar. Det är sällan den ens finns på raid längre. Varför inte göra så att den kan komma upp på kartan så man kanske får chans att fånga den vild? Tycker det är lite tråkigt att det ska vara så. För när de legendariska pokémonen har funnits på raid ett bra tag så försvinner de och kommer inte tillbaka på obestämd tid. Larvitar som är bas pokémonen till Tyranitar den anses vara ovanlig och kommer inte upp så ofta. Det är också väldigt tråkigt, och varför kan den då inte finnnas att raida en Larvitar?
Lustigt nog gällande raid pokémon är att de som är från generation 1 främst går att raida på gymen. Till exempel så är det inte alls ovanligt att se att Metapod eller Magikarp finns som nivå 1 raids.Helt ärligt, vem vill raida en Metapod? Caterpie finns typ överallt (enligt mig i all fall). Dessutom så krävs det inte speciellt mycket candies för att kunna utveckla till en Metapod. I regel så är dessutom både Magikarp och Metapod så pass dåliga i sin CP att det inte känns värt det att raida dem. Magikarp kan jag förstå att den finns som raid då man måste ha 400 candies för att kunna utveckla den till Gyrados. Men om man ändå lägger tid och energi på en Magikarp raid så kunde väl den då vara en shiny Magikarp. Jag har personligen varit på jakt efter en shiny väldigt länge utan något resultat. En del har jag hört har inte fått sin shiny karp förän de är på level 35-40.
Dock är det rätt roligt att kunna raida pokémons i fall de inte alltid kommer fram så man kan fånga dem. Till exempel när jag bara saknade några få candies för att kunna utveckla Bulbasaur hela vägen till en Venusaur så fanns det turligt nog en raid med en Ivysaur som dessutom är en nivå 1 raid. Så snabbt in och använda raid passet för att kunna börja striden mot Ivysaur. Hade tiden emot mig då jag stod på perrongen i Kristianstad och väntade på tåget tillbaka till Sölvesborg. Det tog inte lång tid innan jag hade slagit Ivysaur och kunde på börja mina försök att fånga den. Det tog 3 pokébollar tror jag inann den stannade på tredje kastet. Då tyckte jag att vilken tur det var en Ivysaur på raid precis på perrongen till tåget. Men Ivysaur är ju inte en bas pokémon heller. Den är första utvecklingen av Bulbasaur.
Espeon och Umbreon tycker jag är tråkigt att man bara kan utveckla från Evee en gång. Det går varken att fånga dem eller att raida dem. Det är både drygt och tråkigt att man inte ens kan raida dem. Att man inte ens kan fånga dem vilda gör det hela mycket tråkigare. Det är inget speciellt med dem två. De är inte legendariska men de är förvisso kanske ovanliga i generation 2. Fast ska det göra så att man bara kan utveckla dem en gång från Evee? Det tycker inte jag i alla fall. Personligen anser jag att man borde kunna utveckla till både Espeon och Umbreon flera gånger om man nu inte kan fånga dem vilda, få dem i ägg eller raida dem. Kan ju hoppas på att de kanske gör en sen ändring på det. Fast tror knappast på det.
 
Ha det så bra alla pokémon tränare där ute :) Imorn eller senare idag kommer jag troligen att skriva om ett helt nytt ämne. Vad det blir det får ni veta när jag publicerar inlägget på bloggen. Så stanna kvar om ni vill följa mig och min blogg :)
 

Pokémon go - olika cp på pokémons m.m.

Något som jag har funderat mycket över när jag och en vän spelar pokémon är att jag som är några levels längre får pokémon med nästan dubbelt så hög cp på dem. Det känns väldigt konstigt att få rätt så mycket högre pokémons att fånga i jämnförelse med min vän. Jag ska egentligen inte klaga på det då jag tycker det är roligt att jag kan få så höga pokémons. Ett exempel på detta är när vi var ute härom dagen och fick upp Porygon. Den som jag fick upp var på 1359 i cp och min väns var på 500 i cp. Detta känns så fel att jag fick den som var nästan 3 gånger så stark i cp. Man kan tycka att jag skulle haft den på 500. Men visst det är roligt att fånga en rare pokémon med den cpn. Dock så har jag en lång väg kvar innan jag kan utveckla min porygon till nästa steg. 
Det har inte inträffat med bara porygon det har hänt med flera olika där jag fått de högre medan min vän får de lägre. Man kan undra hur det kan bli så varje gång. Sen något som också är lite underligt är att jag kan få upp vissa pokémons medan min vän inte får upp dem. Det är också konstigt. Kartan visade att vi båda hade Lavitar  på samma ställe. Men den kom bara upp i min telefon och inte hennes. Vilket också är konstigt att de kan komma upp hos mig men inte henne. Man kan undra hur det kan bli så egentligen. Dock tror jag inte att varken ni läsare eller jag som författare kommer få svar på det. Det är just sånt här som kan få mig att fundera hur länge som helst på detta. Vilket i och för sig kan vara lite roligt. att fundera på. För då kan man få lite olika tankar som vi kan prata om och kanske även skriva om här.
Något som även stör mig är en del med den nya uppdateringen där det spawnar olika typer av pokémons beroende på vädret. Det som stör mig är att när det är sånt väder där bland annat drak pokémon ska spawna så kommer det aldrig upp några drak typer. Det är något som irriterar mig litegrann faktiskt. Jag menar Charmander och Dratinin kunde spawna lite mer då än vad de gör. Ja, även deras utvecklingar och de andra drak typerna kunde ju komma fram oftare när det är sånt väder. Men nej då de kommer typ aldrig fram. Jag personligen hade gärna fångat lite fler charmander så jag snart kan få en Charizard.
Det här med att gå för att kläcka äggen eller få fler candies med sin buddy är en väldigt bra idé tycker jag. Just för att då måste man verkligen ut och röra på sig och kanske inte bara sitta och åka i en bil. Det finns inte något negativt med dert mer än att med vissa buddys så måste man gå 5 km och vissa ägg måsge man gå 10 km för att kläcka dem. Lite drygt att man måste gå så mycket för att kläcka ägg eller få candies. Det som är mycket positivt är att fler människor kommer ut i friska luften och får motion. Jag känner mig i alla fall mer motiverad till att gå ut och ta en promenad med pokémon go i telefonen och trevligt sällskap. Promenaden är bra på många olika sätt. Till exempel då så klart att kläcka ägg, men också för motion, kondition och kanske en liten hjälp till att börja gå ner i vikt.
 
Vi hörs poké vänner. Lämna gärna en kommentar på vad ni tycker. Ni kan även ge mig idéer om något nytt ämne inom pokémon som jag kan skriva om :)