1 vecka har passerat

Igår tisdag 21/5 så var det en vecka sedan som jag började mitt äventyr mot ett bättre jag och en bättre hälsa. Än så länge så har det känts väldigt bra och jag känner mig även piggare och har bättre ork. Om man ska hitta något negativt med den första veckan så vardet när det kom till helgen och man  ville unna sig något extra gott. Det jobbigaste i den situationen var att gå igenom affären och bara se mängder med olika godsaker som jag skulle vilja äta. Där kom min viljestyrka att sättas på prov för att visa hur stark den är och vad den kan stå emot. Personligen så tycker jag att min viljestyrka var väldigt bra.
Vad har då hänt under den första veckan på mitt största äventyr någonsin?

Nu jäklar

I måndags så fick jag äntligen den efterlängtade kontakten med min sjukgymnast i Hässleholm. Anledningen till att jag inte fick den tidigare vart att det blivit en miss i kommunikationen mellan honom och den som skulle boka den här kontakten. Hela problemet ligger i att mitt högra knä bråkar och plågar mig till och från hela tiden senb 15 år tillbaka ungefär. Men det är först nu som jag verkligen känner att jag fått hjälp av vården för att komma till botten med det här. Det är liksom inte riktigt okej att ge en ung människa beskedet att du kommer få ha ont resten av livet. Därför är det viktigt att man orkar kriga för sin hälsa och vara medveten om vad det är eller kan vara för problem. 
Till saken nu. Efter beskedet från Hässleholm i måndags så har jag nu bestämt mig för att jag måste gå ner ett X antal kilo för att det ska kunna hjälpa mig. Vem vet det kanske egentligen bara är vikten som har och är emot mot mig och gör så att mina knän inte riktigt orkar med att hålla igång. Ibland lyssnar jag på dem och tar det lugnare och vilar. Men för det mesta så gör jag inte det och bara kör på i mitt eget tempo. Brukar gå efter uttrycket "det som inte dödar, det härdar" samt även att "det får bära eller brista". Helst vill jag inte att det ska brista för min del. Vill liksom ha en kropp som håller längre och mår så bra som möjligt. 
Hur jag nu ska gå till väga med att tappa de X kg är med hjälp av Vikt Väktarna. Det jag har läst om dem är positivt och jag har redan börjat med det nya livet. Med hjälp av dem så kan jag anpassa min kost och få mer kontroll på hur mycket jag faktiskt stoppar i mig på en dag. För mig rekommenderar de att jag ska äta 19 - 34 smartpoints om dagen. Men den mer specifika siffran är 29 points om dagen. Det är jobbigt nu första veckan att tänka om och komma in i de nya utinerna. Men jag ska klara det här och som resultat få en piggare och förhoppningsvis friskare kropp. 
Jag ska försöka skriva något litet varje dag om min resa mot mitt mål. Är kul att kunna dela med sig om sina erfarenheter, drömmar och mål. Nu ska jag klara det här.
 
With the strength of my back and the sweat of my brow :)