En repris igen :-D

Igår på träningen så blev det en så kallad favorit i repris. Hoppade Classic som jag gjorde förra veckan. Fast igår så var det inga höga hinder utan i stället mer lydnads träning. Vilket jag tyckte var roligt. För det är vid dessa tillfällen som man märker hur svårt det kan vara egentligen.
Det började med att vi skulle vara på volt och hoppa små hinder. För att träna att följa med hästen. Den övningen tyckte jag var lite svår. På C-volten så var det två hinder som stod på böjt spår. För mig tyckte jag det blev svårare. Men på A-volten så stod hindret rakt på medellinjen. Det blev lite lättare. Man tror att det är enkelt att hoppa på volt. Men det är verkligen svårt att få till det bra. Fast lyckades efter ett tag.
Sedan nästa övning blev att hoppa studs på diagonalen. Det är inte heller helt lätt. Fast gick mycket bättre efter två gånger. Classic tog först tag i hindren på volten när vi skulle på studsen.
Sist men inte minst så skulle vi hoppa en liten bana med alla hinder. Vi började då med ett varv på volten. Därefter snett igenom på studsen. Sen ett varv på volten igen. Agendan avsluta med långsidan oxer 17m räcke.

Life is good sometimes


Fantastiska häst :-)

Igår var deg dags igen att rida Lea. Hon är något ut över det vanliga tycker jag. När jag jämför hur hon gick i tisdags och igår så gick hon klart mycket bättre igår. Men då provade jag lite annan utrustning på henne. Jag bytte bland annat ut hela hennes träns till ett med aachen nosgrimma och tredelat bett. Vilket jag tycker hon gick mycket bättre på än tvådelat. Lea har även varit tjurig i ridningen när man kräver något av henne. Antingen har hon bara bakat eller så stannar hon och vägrar gå. Men igår var det inget sånt alls. Hittade nämligen att hon hade skav av sadelgjorden vilket kan ha orsakat tjurigheten. Så satte på en luddig tunnel på gjorden.
Övningarna vi gjorde var självklart med syfte på de kommande tävlingarna i dressyr allsvenskan division III. Så det blev övergångar mellan skritt och trav på kort diagonal, galopp på volt med en övergång från galopp till trav på långa diagonalen och även några uppridningar och halter på medellinjen. På dessa övningarna så gick Lea kanon bra. Så hoppas på att hon går lika bra imorn på dressyr lektionen och klubbtävlingen/programrieningen. Håller tummarna för bra resultat imorn med den fina hästen.


Favorit i repris

Den här helgen har ju varit helt galen och rolig. Började med att jag red Lea på min lektion igår (130316). Hon gick jätte bra när hon förstod vad övningen gick ut på. Ibland är det inte lätt att förstå saker och ting. När jag väl fick henne till att förstå hur en sluta är så blev hon helt i extas jag berömde henne. Trots våra små dispyter i övningarna så är jag jätte nöjd.
Helgen fortsatte med stalltjänst med de roligaste människorna. Roligare folk att jobba med finns nog inte på flera mils avstånd. Igår var det inte så mycket trams som idag. Fast vad gör väll det om man tramsar lite ibland? Det slutar alltid med att vi kommer på något så töntigt så det blir kul. Det bjöds på många skratt tillsammans med Miriam och Sandra.
Avslutar den här helgen med att rida en jätte pigg och lite busig Gordon. Vissa gånger är det lite svårare att tro att han är 23år. Just idag hade han blivit yngre igen. Han busade till lite när jag satte igång musik som jag snabbt fick stänga av. Men det gläder mig att en äldre häst kan liva upp det ibland. Men avslutade med att rida LC:1 programmet. Han gick verkligen kanon bra hela passet idag.


Grym & oresonlig

Ibland tycker jag att kärleken är lite väl grym och oresonlig. Det finns personer som borde få en chans till att träffa den rätta. Alternativt i alla fall bli förlåtna av de som säger att man gjort fel mot. Sen är det inte meningen att kärleken ska vara en "sport". Hittar man en tjej/kille så låt tiden ha sin gång och inte jaga runt efter fler tjejer/killar. Tänk att personen man träffar i fråga också har känslor. En del tänker inte så långt alla gånger. Vilket är väldigt synd.
Egentligen vet jag inte riktigt om jag vill dela med mig av mina erfarenheter. Men kan försöka ta lite utan att hänga ut någon. Det blir inte lätt att låta bli att nämna någon vid namn.
Min personliga erfarenhet av detta fick jag för snart ett år sen. Ibland så blir det inte alltid som man tror. Jag var upp över öronen kär i en söt, trevlig och rolig kille och han i mig. Men på grund av att vi hade en distans mellan oss så blev det stor påfrestning för oss båda. Fast jag såg inte det som ett problem. Utan snarare som semester när jag åkte iväg till honom. Jag visade redan från början att jag brydde mig om honom. Efter 6 månader så enligt honom blev jag för "mammig" mot honom. Då gjorde han slut via telefon.
Det var i grova drag min erfarenhet. Tyckte det var både grymt och oresonligt mot mig att göra så. Just för att jag hade precis åkt hem då och ett par dagar senare var förhållandet över. Han var min första sanna kärlek. Så för mig är han alltid något speciellt. Kommer alltid att ha känslor för dig. Men tror redan att du har räknat ut det.

If only I could make you understand. I just don't see things the way you do. I don't see how world makes so wonderful thing can be bad.


Go' start på dagen

Kan inte annat än säga att det var en god start på dagen. Fick plötsligt för mig att jag skulle göra chokladbollar. Vilket jag även genomförde. De blev riktigt lyckade och framför allt goda. Så det blev en riktigt bra start på dagen. Bättre blir dagen förutom två saker. Det är att jag måste in till AF och komvux idag. Men vad gör man inte för att få pengar och fixa ett betyg?

Live the day like if it's no tomorrow


Stolt, nöjd, modig eller feg?

Efter kvällens hoppträning med Campari så vet jag inte riktigt hur det känns. På ett sätt så känner jag mig stolt och på ett annat lite feg. Anledningen till att jag var lite feg ikväll är för att jag är rädd för att flyga av. Samtidigt så känner jag mig modig som övervann rädslan mot alla odds. Men den fanns där på något vis hela tiden. Fast de sista rundorna jag red var jag faktiskt väldigt nöjd med honom.
Av de stoppen han gjorde så tar jag bara på mig ett av dem. Det var när jag skulle hoppa på en linje med räcke till oxer. Vi hade fått en distans vi skulle rida på. Men jag brydde mig inte så mycket om den. Just för att jag kände huvudsaken är ju i alla fall att Campari hoppade. Över räcket så hoppade han faktiskt väldigt bra. Sen ner mot oxern så blev jag helt blockad i huvudet. Vilket resulterade i att jag stannade honom. Så det var enda gången jag inte blev arg på honom.
Egentligen så tror jag inte man ska vara så osäker på honom. För det är just då han passar på att stanna. Fast när han väl hoppade så blev jag riktigt nöjd med honom. Är på något vis stolt över mig att jag ändå hoppade så pass mycket och lite högre den här gången. Förra veckan var inte alls rolig. Då var det allt från vattenmatta till vågplank. Det som vi inte hade inne var muren. Men känner mig modig inombords som ändå hoppar honom.