När är det okej eller bryta tvärt?

Min resa del 4
Det har gått ett X antal dagar sedan jag skrev om del 3 av min resa mot en bättre hälsa. Det är bara för att jag inte har haft energin till att skriva. Värmen som är nu tar musten ur de flesta och även mig. Så därför har jag inte orkat skriva något inlägg. Men nu är det dags igen och den här gången är det del 4 av resan som jag ska skriva om och hoppas att ni läser den.
Som rubriken lyder så ska jag skriva lite om när det är okej att äta sötsaker samt dricka läsk mm eller om man ska bryta tvärt. Vilka effekter kan det då få om man bryter tvärt med socker i form av godis? Jag har en gång tidigare försökt sluta med godis och sånt tvärt för att inte fresta mig själv för mycket. Till en början funkade det ganska bra. Men efter ett tag så märkte jag hur trött och slö jag blev. Så resultatet av att sluta tvärt var inte till min fördel. Den här gången ska jag i stället trappa ner och begränsa mitt intag av sött i olika former till högst 2 dagar i veckan. För att sedan bara gå ner till 1 dag i veckan. Hittills så känns det som om den strategin fungerar då jag inte alls är trött på samma sätt som när jag slutade tvärt.
Nästa fråga är: När är det okej att äta sötsaker? Man kan ju undra när det är okej att äta just sötsaker som godis eller kakor/bakelser. Det jag har kommit fram till när det ä okej är när det är fredag eller lördag. Samt när det är något firande i form av, en födelsedag. Det är de få tillfällen som enligt mig är okej att äta sånt. Men för övrigt så är det endast okej att äta sånt när det är helg (läs fredag och lördag). Genom begränsning av det till några dagar så blir det mer disciplin på en som människa att när suget slår till så kan man säga nej.

Våga säga nej till sötsaker ibland!