Förgylld helg :D

Jag kan inte annat än säga att min helg har varit kanon bra. Den invigdes med att jag fikc hem min efter längtade Iphone 5. Jag trivs jätte bra med den nya telefonen. Tar dock lite tid att lägga in allt från den gamla Ihponen till den nya. Fast när det är klart så kommer jag vara över lycklig.


Igår stod det som vanligt jobb på schemat och även en resa till Tingsryd. Där uppe blev det ett par nya stövlar inköpta. De var verkligen efter längtade då mina andra gått sönder. Det var precis att de höll på träningen i onsdags. Dragkedjan gick sönder precis när jag suttit upp på hästen. Så fick sitta av och fixa till den. Sen höll den hela träningen. Men de nya stövlarna tycker jag är jätte sköna. Har dock inte ridit i dem ännu. Eftersom jag köpte dem igår (120929). Det blev även två par nya ridstrumpor och en ny lädertvål. Så är nöjd med mina grejer jag köpte.

Nöjd redigerare :D

Íbland får jag verkligen till det med redigering av filmer som jag har. Har ikväll redigerat klart och laddat upp två filmer på Youtube. Är väldigt nöjd med dem. Visst, det finns säkert vissa detaljer jag kunde förbättra. Men jag lär mig och just nu testar jag mig bara fram för att se hur det blir. Testar främst med ljusstyrkan och olika effekter på övergångarna. Har dock inte gjort det på någon av de två senast uppladdade filmerna. Mitt mål är att filmerna ska bli så bra redigerade att det inte ska synas några fel. I alla fall inte av mig. Kan i stället säga så här. Jag vill helst inte kunna se felen och det som jag kunde gjort bättre ifrån mig på. Men satsar inte bara på ljus och effekt. Försöker även passa in musik till filmerna. Jag kan glatt säga att jag är noga med att låten jag väljer ska passa så bra som möjligt in till filmen. Är det dressyr så tar jag låtar som till exempel Funny little world av Alexander Rybak eller Flying av Nice little Penguiens. Är det hoppning så beror det lite på vad det är för tempo på ekipaget. Men exempel är Livin' la vida loca av Ricky Martin eller I'll make a man out of you av Donny Osmond. Dessa låtarna är bara exempel. Jag ska försöka någon gång att ladda upp filmer här som ni kan få se. Kan även ladda upp ett bildspel om det så önskas.

Ibland kommer det oväntat......

Det är inte ofta som jag är hemma för att jag är sjuk. Men idag hände det att jag är det. Mår illa och känns som om jag ska spy. Så kände att det var bäst att jag ringer och säger att jag är sjuk. Tycker bara det är tråkigt att vara det. För jag förlorar pengar på att vara hemma från jobber. Nu är jag extra försiktig med att vara hemma därifrån. just för att jag jobbar bara cirka 5 veckor till innan min anställning går ut. Men tycker det har varit guld värt att jag haft ett jobb i alla fall några månader. Det blir inte mycket pengar kvar efter skatt. Fast jag är glad för det lilla jag får.
 
På lördag så blir det en trip upp till Tingsryd för att köpa de efter längtade stövlarna som jag hittat. Har sparat i två månader för att kunna köpa dem. Hoppas bara att de finns i min storlek och att de passar på längd och runt vaden. Ska bli kul att köpa dem. Får även se om det blir kanske något annat att köpa osså. Får ju passa på nu när jag ska upp dit. Det jag mest hoppas på är att de ska hålla längre än vad mina nuvarande stövlar gjort. Fast de har varit kanon bra att rida i. Så de nya stövlarna får press på sig om att vara bekvämma och passande i ridningen.
 
Får heller inte glömma att mina nya telefon kommer hem på fredag. Den beställdes redan förra veckan. Så jag hoppas på att den kommer hem till mig samma dag som den släpps i butikerna. Skriver så klart om en Iphone 5. Tanken var från början att jag skulle köpt en Iphone 4 eller en Samsung Galaxy S II. Men fick ett kanon bra erbjudande av killen nere på Telenor (Amiralen)  buktien. Ibland händer det att de är väldigt hjälpsamma och försöker göra det så bra som möjligt för kunden. Så den här gången får ni ett STORT plus i kanten av mig. Är länge sen jag var så här nöjd med er på Telenor. Så hoppas att jag är det då telefonen kommer hem till mig.

Wow

Vilken kanon häst jag har fått hoppa idag på träningen. Allt stämde mycket bättre idag än vad det gjorde förra gången jag hoppade Vanilli. Det var dock en ryttarmiss idag. Hade för dåligt tempo in å första hindret. Men det rättade jag till. Fick vända ifrån andra hindret och börja om från början. Vilket jag kände var bra. Just för att ge henne en så ärlig chans som möjligt. Allt flöt verkligen på som det skulle mellan mig och Vanilli. Hoppas det kommer gå lika bra med henne på Clear Rounden på fredag som det gjorde idag.

Det finns bara en häst som Vanilli. Hon är verkligen snäll och gör allt man ber henne om. Dock inte alltid helt frivilligt. Ibland måste hon protestera lite grann. Fast jag gillar henne ändå. Målet som jag har på fredag är att ha en bra galopp och få jämna och fina språng över hindren. Hoppas på att det blir så också. Oftast är det så att om jag planerar något så blir det aldrig som jag tänkt mig.

Hopplektion, Jobbet och plugget

Jag kan inte säga mycket annat än att jag är nöjd med hopplektionen från igår. Redskin var verkligen en stjärna. Hon stannade inte alls mycket. De stoppen hon gjorde var mitt fel. Så de drar jag på mig. Men i början så blev det lite kråk språng. Men det var för att hon inte var igång och jag hade inte heller en bra galopp. Men efter ett par rundor så fick jag henne till att galoppera på friskt men kontrollerat och samlat. Så det blev ju inte bara till att hon rann iväg för mig. Dock kände jag att det var mycket bättre at låta henne gå på i sitt eget tempo. Lika så är det med Vanilli. Då enligt min slutlednings förmåga så anser jag att jag ska rida Vanilli och Redskin på precis samma sätt. Eftersom de båda är äldre och behöver galoppen och stödet från mig som ryttare. Med andra ord som jag rider Vanilli ska jag rida Redskin och tvärtom. 

Tja vad ska man säga om jobbet? Jo att det är helt underbart att ha ett jobb. Då man dels har något att göra om dagarna samt att det är bättre att tjäna ihop pengarna och kunna köpa det där extr man skulle vilja ha. Så resonerar jag om jobbet i alla fall. Sen att det händer lite roligt på arbetstiden det ser jag bara som en bonus. Därför att jag tycker alla ska få chansen till att få skratta och ha kul på sin arbetsplats. Så var det i alla fall för mig idag när jag jobbade en timme i förmiddags. Blev inringd när jag satt i stan och pluggade matte. Som jag skrev tidigare det är bättre att vara eftersökt än att gå och vänta på att de ska ringa och be dig jobba.Ska även till jobbet om en stund igen. Känns lite smått konstigt då jag redan jobbat idag. Men tja klagar inte på det. Ju mer pengar jag får in desto bättre blir det för mig.
 
Det är lite roligt att en chef tror man ligger och sover när man sitter på komvux och pluggar. Det råkade jag ut för idag. Min chef ringde till mig ett fler tal gånger under tiden som jag satt på min lektion. Till slut så lämnade hon ett meddelande på min Eurovoice. Hon frågade om jag kunde komma och jobba och m jag sov. Så sa hon bara för att jag inte svarade. Fast det är inte lätt alla gånger och veta om personen i fråga inte är vaken eller om den gör något annat. Dock tycker jag det är lika kul varje gång det händer mig. Just för att när jag hör den typen av röstmeddelanden så bara skrattar jag åt dem. Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet.
 
"It is not over. There is stil a fight to be had.  We have an armada against us, and with the Dutchman there is no chance. There is only a fools chance. Revenge won't bring your love back my friend, and it is not something I am intendig to die for. You are right."
 

En härlig dag

Vilken härlig lördag det har varit. Det blev i vanlig ordning jobbet mellan 0730 och 1400. Tur att det är med hästarna jag jobbar i alla fall. Personligen känner jag att jag börjar bli lite stabilare vad det gäller att hålla lektioner. Det är jätte kul att hålla lektioner för barn. I alla fall när allt flytter på bra och inget oväntat händer. Fick även träffa några vänner under arbetstid. Blev dock inte långvarigt med tanke på att jag såg dem mitt under en lektion jag höll. Men det finns en person som är bra å att ge mig tips om min undervisnings teknik. Det är alltid lika trevligt att få veta vad man gör bra och vad som är värt att tänka på. Visst jag hade säkert kommit på det senare. Fast frågan är hur mycket senare det hade blivit. Nu kanske jag låter gnällig. Men tycker det är skönt att inte alla barnen kommer till sin lektion. Just för att då blir det färre elever att hålla koll och kan hjälpa de som kommer bättre. Samt hinner jag även gå runt till alla och prata om hur det gick på lektionen för dem. Samt även om det är något jag tycker de borde tänka på till nästa gång.
Får självklart inte glömma hur fin Odette var igår. Jag började rida henne på lektion med massa trevligt folk. Hon var fin i skritt och trav. Tyckte dock hon hängde sig lite på bettet. Men det blev lättare när jag drev på henne. Men tyvärr fick jag inte känna på henne i galoppen. Just för att Nasse var jätte dum och vägrade gå fram med ryttaren som red honom. Så jag sa att jag kunde byta och ta Nasse i stället för Odette. Visst det blev en del despyter mellan mig och Nasse. Men jag fick honom ändå till att både trava och galoppera. Dock var det väldigt motvilligt och tjurigt som han lyssnade på mig. fast blev imponerad av honom när jag travade av honom. Han sökte framåt neråt på bettet och började lite svagt trampa under sig med bakbenen. Så blev gladade på honom när han lyssnade på mig utan att det blev för mycket bråk.
Sen får vi heller inte glömma bort att det är ridskoleserien imorn mot Ronneby. Hoppas på att vi vinner över Ronneby imorn med så vi gjorde när vi mötte dem på borts plan. Imorn är det alltså på hemmaplan för oss på KLRK. Så det vore kul och se KLRK:are som kom dit och hejade fram oss hela vägen. För mig blir det första mötet på den här sidan säsongen. Ska bli kul att få vara med igen. Speciellt med tanke på vilka hästar som ska gå med imorn. Hoppas på att jag får en bra äst som inte är så seg eller fram tung och hänger sig på bettet. Men det återstår att se vad som händer i morgondagens drabbning mot Ronneby. Kommer skriva ut resultaten här sen imorn efter mötet. Men vi håller så klart tummarna för att hemma klubben ska vinna även den här gången.
 
"Then what shall we die for? You will listen to me. The love will be still looking at us, the people. And what will it see? Frightened bilge rats in a derelict world? No, they will see free humans and freedom. By the sweat of our brows, and the strength of our backs. The courage in our hearts, hoist your heart for everything you believe in."