Vilken häst

Dagens ridlektion blev en dressyr lektion. Det var riktigt kul att få rida Vanilli på den. Gjorde roliga och nyttiga övnongar för både häst och ryttare. Men det var mycket att koncentrera sig på samtidigt i varje övning som vi gjorde. De övningarna vi gjorde var bakdelsvändningar, öppna på volt, skänkelvikning på volt. Samt så red jag även utan stigbyglar majoriteten av lektionen. Till en början så var det lite små jobbigt att inte ha några stigbyglar. Men efgter ett tag så kom jag faktiskt ner i sadeln riktigt bra. Då blev det även bekvämare att sitta ner på Vanilli. Hon är verkigen en fin häst när man väl hittar rätt på henne.
 
Det som jag trodde skulle bli svårast utan stigbyglar var att galoppera. Det var mycket lättare att sitta i galoppen än traven tyckte jag. Just för att det känns som om Vanilli inte är lika spänd i galoppen som i traven. Men hon är verkligen fin att rida och hantera. Dock så tyckte jag att hon låg på äldigt mycket på bettet. Jag menar att hon blev stark framåt. Fast det var enkelt att samla upp henne och balansera upp styrkan och energin till bakbenen i stället.
 
Så kan inte annat än säga att jag verkligen älskar att rida finaste Vanilli. Hoppas jag får chansen någon gån g igen att tävla dig i hoppning eller dressyr. Fast allra helst dressyr vill jag tävla henne i igen. Men vi får se vad framtiden har med sig i sitt skötte för mig. Hoppas på mycket framgångar och och mycket skoj tillsammans med hästen.
 

Finaste Vanilli<3 Dock är inte bilden från idag. Den är tagen på dressyrkursen i juni 2012

Now it's serious

Kan inte annat än säga att allvaret är på full rulle. Det kommer blir mycket att göra känns det som nu. Samtidigt som jag jobbar på ridskolan så ska jag plugga matte 2b. Men jag känner att det är bättre att plugga den kursen nu i stället för senare. För skulle jag göra det senare så kommer jag inte att göra det. Sen vill jag söka in till högskolan till nästa höst. Så nu har jag inget val om jag vill ha chans att komma in på den skolan jag vill. Jag resonerar även som så att det är bättre att ha något att göra på dagarna än att bara gå hemma och dryga. Samtidigt är det skönt att vara hemma. Men jag är tacksam för att jag har ett jobb så jag tjänar lite pengar.
 
På jobbet så känner jag redan folket som jobbar där plus att jag trivs väldigt bra på ridskolan. Så jag känner att jag har hamnat rätt nu vad det gäller jobb. Jag önskar att jag hade jobb hela tidien. Dock kan man inte alltid få allt som man önskar sig. Fast jag ska inte klaga på att jag har det dåligt. För det har jag inte med tanke på de ´flesta andra i min ålder som varken pluggar eller har jobb. Sen det bästa med det här jobbet är att jag jobbar blandade tider. Så det är dagar, kvällar och helger samt även någon eftermiddag ibland. Jag jobbar inte bara i stallet utan jag har även ridlektioner för barn. Dock har jag bara de lektionerna på lördagarna. Jag tycker det är så roligt att få dela med mig av mina kunskaper till andra.
 
Det är inte bara jobb och pluggande som är igång på allvar nu. Även tävlingarna har dragit igång. Dock tävlar jag inte själv alla gånger. Men är 9 av 10 gånger med som hästskötare. Vilket jag tycker är jätte roligt eftersom jag får se så många olika ryttare å tävlingsplatserna. Samt även att få sköta om och fixa en av de snällaste hästarna på tävlingsplatserna. I helgen som var så var den ryttaren jag brukar åka med iväg och red allsvenskan division 2 för hästar. Där placerade hon sig individuellt och vann även med Karlskrona laget i hoppning då så klart. Nästa helg det vill säga den 9:e september så blir det dressyr allsvenskan division 2 som går av stapeln i Olofström. Vilken tävling jag kommer närvara på som hästskötare och även agera lite kamera man.
 
Den här helgen får ni ju inte missa på hemma plan för er som vill heja på KLRK laget i ridskoleserien. Nu på söndag så möter vi Ronneby och vi hoppas på att vinna över dem även på hemma plan. Att delta som häst ryttare i detta mötet blir den första tävlingen jag gör på den här sidan sommaren. Jag brukar dock inte bli så nervös av det. Brukar vara den som är lugnast. I alla fall enligt min mening. Men tja jag kan ha fel. Men det är i alla fall vad jag tycker och känner. Så nu hejar vi alla på KLRK på söndag i drabbningen mot Ronneby.

Plugg och jobb

Den här veckan har verkligen varit fullspäckad med saker att göra. Det har varit allt från jobbet till att plugga. Men jag klagar inte på att både jobba och plugga. Hellre det än att man ska sitta hemma och inte ha något att göra alls.
 
Igår var sista dagen på jobbet för den här veckan. Vilket är både skönt och lite tråkigt. Det sköna är att jag kan vila upp mig nu och ta det lugnt hela dagen. Det tråkiga är att jag blir så rastlös av tt inte ha något att göra.
Det bästa på jobbet igår var lektionerna som jag höll i. Tyckte det var lite nervöst i början men den nevrositeten försvann med vinden lika fort som den kommit. Jag känner att jag fick verkligen ut det jag ville av det jag hade planerat. Så nu blir det till att planera nästa veckas lektioner. Ska bli kul och se vad jag kan komma på till dem. Hoppas det blir lika bra nästa vecka som den här veckan blev. Ser fram emot att lära känna de som rider för mig. Just för att då kan jag lättare hitta på övningar till dem. Fast det var i alla fall inte så svårt den här gången.
 
Det är kanske inte så många som vet om det. Men i torsdags så började jag plugga igen. Vilket jag är tvungen till att göra om jag ska kunna söka in till högskolan sen nästa år. Det har alltid varit min plan att söka in till högskola. Just för att jag vill göra något med mitt liv. Samt att det är sjukt svårt att få ett jobb med bara gymnasiell utbildning. Den kursen jag har börjat på nu är Matte 2b. Det är den nya versionen av gamla Matte B. Den här nya kommer att vara svårare. Just för att den innehåller delar från matte C. Vilket jag aldrig har sett eller läst. Men jag hopas på att det ska bli bra och att jag klarar kursen.

Skyrup tävlingarna

Gud vilka härliga tävlingar det är i Skyrup. Tråkigt att det är sista dagen imorn. Fast samtidigt så ska det bli skönt att komma hem igen. Alla funktionärer har varit kanon duktiga även om det hänt lite saker.
Sen så är det ju en kille som jag gillar väldigt mycket. Hoppas jag åtar bekänna det för honom imorn


Dröm eller mardröm?

Nu när jag vaknade för 40 minuter sen så hade det sin anledning. Jag vaknade att att jag hade en jätte konstig dröm. Det som jag kommer ihåg från drömmen verkar vara det som jag inte ville komma ihåg. Allt började med att jag och mamma satt vid köksbordet och åt. Sen från ingenstans så kommer det en orm. Den var verkligen inte liten den ormen. Ormen kom in ringlandes från altanen och började ta sig upp på bordet. Jag slängde mig där ifrån och for upp på diskbänken. För jag ville komma undan från den. Men nejdå det hjälpte inte alls. I stället så började ormen jaga mig enda tills pappa kommer ut i köket. Då säger mamma så här "ta bort ålen här ifrån". Pappa bara vilken ål? Sen såg han den och tog tag i den.

Det är allt jag kommer ihåg från drömmen. För mig tycker jag det var en mardröm. Men ni får gärna kommentera och tycka till här. Tror att alla skulle säga att det är en mardröm. Men visst för de som inte är rädda för ormar kanske tycker och tänker annat om drömmen. Men som jag skrev lite högre upp. Så är det en mardröm för mig.

Vi hörs nog senare under dagen. Ha det bra mina vänner och läsare. Glöm inte vara nöjd med allt som livet ger.


Vilken start

Starten på den här veckan kunde inte blivit bättre än vad den är. Började med att rida ett pass i paddocken med Vanilli. Jag tyckte hon gick som den klocka hon är. Det märktes tydligt på henne när jag rättade till något som jag gör fel. Till exempel om jag rider med för låg hand på henne så blir det glapp i tyglarna. Men när jag höjer handen och vrider om den så blir både min hållning och sits mycket bättre. Sen är det ju alltid lite fin slippande som måste göras. Det finns alltid något att träna på. Vilket jag försöker göra oavsett om jag rider på banan eller ute i skogen. Kan heller inte säga något annat än att Vanilli är en jätte fin och trevlig häst att rida på alla sätt och vis.
 
Idag var det även första gången Samira fick arbeta efter att ha gått på bete. Även hon var jätte fin att jobba med. Tror på att den här semestern hon har haft har gjort henne gott. Hon är en väldigt känslig dam utan tvekan. För mig tycker jag bara det kan vara kul att få rida hästar som är olika känsliga hästar. För att ge mig lite hjälp med att arbeta henne rätt så använde jag mig av en halsförlängare. Vilken jag tycker är jätte bra. det räckte med att jag satte fast den på henne. Sen gick hon och försökte ta stöd på bettet. Det märks tycker jag att hon vill ta stöd. Men hon vågar nog inte riktigt göra det. Så därför kände jag att en halsförlängrare var bra.
 
Även imorn så ska jag rida i alla fall 3 hästar. Har delat upp det så jag rider två på förmiddagen och en på eftermiddagen. Så på förmiddagen får det bli de två stora damerna och den lilla herren på eftermiddagen. Med det menar jag att jag rider La Carte och Samira på förmiddagen och Rocki på eftermiddagen. Ska bli roligt att få rida ponny igen. Var verkligen länge sen jag red ponnys. Samtidigt som det är roligt att rida stora hästar så kan det även vara kul att rida ponny någon gång ibland. Får passa på nu när det fins tillfälle att göra det. Ser faktiskt fram emot att få rida lilla Rokci imorn. fast jag vet inte om jag kommer tycka det efter jag har ridit honom imorn. Fast jag tar det med en klack spark och får tänka på att det är första gången han går efter 5 veckors semester.
 
Kommer att skriva imorn om hur det har gått ed alla de tre hästarna. Får samtidigt inte glömma att min snälla kusin som är duktig på att fota ska plåta mig imorn när jag rider två av hästarna. Så ska bli kul att göra det.  Hopp och hepp vi höres en annan gång