Motivationshöjare eller Stress minskning

Som student är det väldigt tufft i vissa perioder med långa dagar eller bara tunga och svåra uppgifter. Vissa dagar är jag så trött att jag inte vill något annat än gå och lägga mig och sova. Men försöker ändå koncentrera mig och kombinera studierna med saker som jag tycker är roliga och kan höja min motivation. Det är det som kan vara svårt när man är student på högskola och ha något som ger en eller bibehåller motivationen och energin på en bra nivå. Att ha något som ger en boost åt motivation och energi ansewr jag är väldigt viktigt. Just för att det lätt kan bli att man tröttnar på studierna och tycker allt är skittråkigt och på så vis sjunker motivationen och även energinivån. 
Det finns ju en mängd olika saker/aktiviteter som har olika effekt på olika personer. Just sådant här tycker jag kan vara väldigt intressant att diskutera och jämnföra. Till exempel så kan en lite påse godis vara en form av boost för person A medan den kan sänka nivån för person B. Som sagt så finns det massor av olika saker/aktiviter som påverkar oss som individer på olika sätt. Det som då kan höja min energi och motivation är hästarna och/eller musik. Så efter en lång och tung dag så kan jag känna att det är väldigt skönt att få sätta mig på cykeln och cykla upp till hästen. Därför att när man är med hästar så kan man inte strerssa eller skynda på det man behöver göra hos hästen.
Igår när jag kom hem från Kalmar så kände jag att jag inte orkade göra något alls innan jag hade vilat en kort stund. Men samtidigt känner jag mig själv så pass bra att hade jag lagt mig på soffan så hade jag inte cyklat till hästen. Så tog mig i kragen direkt och bytte om och trampade iväg till hästen. Genast när jag kom upp till stallet kände jag mig mycket piggare och kände att jag hade fått upp energinivån. För att öka den ännu mer så pysslade jag om hästen ordentligt innan jag sadlade och tränsade honom. Känslan att det bara är jag och hästen tillsammans på vår runda får mig att slappna av mer och bara njutta för stunden. Att bara sitta på hans rygg och skritta samtidigt som han arbetar får mig till att känna att jag orkar visst lite mer än vad jag egentligen tror. Gäller bara att energi och motivation är på rätt nivå.
 
 
 

Hur gick det?

Igår var jag hos ortopeden för att få veta vad som de hittat på MR bilderna. Eftersom jag hade fått en kallelse så trodde jag de den här gången hade hittat något. Men tyvärr så var det bara i mina drömmar de hittat felet på mig. Med andra ord så var MR bilderna näst intill precis likadana som de var för cirka 5 år sedan. Den enda skillnaden på bilderna var att jag har vätska i fett kudden som man har i knäet och att det är det som kan påverka att jag har smärtor ibland. Men just igår under besöket så var det inte just där jag hade ont vilket jag försökte förklara för doktorn. Dessutom så frågade jag om man tappar den här fett kudden på vätska för att minska mina besvär. Då fick jag till svar att de på ortopeden inte gör något åt det och att jag en av dem som tillhör 15% av befolkningen som kommer ha ont hela livet utan att de kan hjälpa mig.
Det han kunde rekommendera mig var att jag skulle ta tabletter så fport jag kände att jag hade så ont att jag knappt kunde gå. Men då sa jag att jag har fått så mycket tabletter för smärta och inflammationer att det knappt hjälper på mig längre eftersom jag tål en hel del innan det biter på mig. Jaha då får du försöka med rehabilitering och sjukgymnastik eller ett knäskydd från Back on Track. Dock vet jag inte om det fungerar men du kan ju prova det. Det jag då har gjort nu är att jag har köpt en knäskydd från BoT och även ringt och bokat tid med min sjukgymnast. Så hoppas innerligt att han kan hjälpa mig med träningen av knäet och minska mina besvär. Dock så är det tyvärr bara simning som jag kan genomföra utan att vara för besvärad av det. Så får hålla tummarna för att knäskyddet hjälper och att jag kan få simning på recept.
 
Nu får jag återgå till föreläsningen :-)

Positivt eller negativt besked.......

Efter att varit på MR för några veckor sedan och får hem ett brev med en kalelse som säger att jag ska tillbaka till ortopedmottagningen. Ska man tolka det som positivt eller negativt? Personligen så tolkar jag det som ett positivt besked för min del. Då när jag var på MR för cirka fem år sedan så fick jag besked på att det inte var något fel på mitt knä. Men nu fem år senare så har jag återigen varit på MR och den här gången som sagt fått en kallelse tillbak till ortopeden som remiterade mig till MR för några månader sedan. Så förhoppningsvis har de ÄNTLIGEN hittat något fel på mitt redan skadade knä. För er läsare kanske det låter helt konstigt att man kan bli glad för att de hittar fel på en. Men jag kan inte annant än säga att jag faktiskt är glad att de hittat fel på mig. För finns det ett fel så går det i regel att åtgärda det och på så vis slipper jag troligen gå och ha ont eller vara besvärad. 
Vad har doktorerna sagt?
Det finns en del saker som man bör undvika för att inte få ont eller påverkas negativt att vara aktiv. Bland annat så bör jag undvika att springa då det påfrestar lederna ännu mer än vad en promenad gör. Den träning som påverkar mig minst är simmning som är skonsamt för lederna. Det är snarare stärkande för hela kroppen att simma och träna på det viset. Men som alla mina vänner vet så är jag en hästmänniska och det är svårt för mig att inte hålla på med hästarna. Mamma tycker väl egentligen att jag borde göra ett uppehåll på några månader för att vila upp kroppen. Jag har sagt att inte en chans att jag gör uppehåll med hästarna det kommer liksom aldrig på fråga. Det som doktorerna har sag är att jag ska hålla igång precis som vanligt i den mån det går. Så kommer så länge jag kan och orkar hålla igen med hästarna så länge det bara går och tills jag fått tydligare besked vad det gäller MR plåtarna.
 
Ha en trevlig måndag och ta vara på er själva och varandra :)