Veckan/Helgen i Skyrup

Tänkte jag skulle ha skrivit lite om veckan/helgen i Skyrup när jag kom hem därifrån i söndags (140511). Var lite för trött och sliten efter resan och jobbet där nere. Så nu när jag har lite tid hemma så kan jag försöka mig på att göra en så bra summering av den tiden så gott jag kan. Kanske inte får med precis varje händelse eller syssla. Dock ska jag försöka att återberätta allt så gott jag kan utan att utelämna någon detalj.
Veckan/helgen började så bra som jag trodde att den skulle. Det fanns inte mycket som kunde blivit bättre just första dagen när jag kom ner. När jag var på väg ner så blev det ett kort stopp på Ekohallen i Kristianstad. Jag hade inga planer på att köpa något när jag var där. men med mig ut från butiken kom en Victoria Secret parfym, lite godis och en ny keps från Moutian Horse. Därefter så fortsatte resan ner mot ljuvligas Skyrup och återseendet av kära vänner.
Väl där nere så kunde jag bara ta det lugnt och packa upp mina saker och bädda min säng. Där efter blev det att sitta borta hos den andra parkeringsvakten och snacka lite skit då vi inte hade setts sen sommaren förra året. Men det var inte bara att jag latade mig första dagen. Blev att stryka några rosetter så att de skulle se snygga och prydliga ut. Väl efter det så var det dags för lite middag på kvällen. Det blev tre olika sorters pizza som man fick ta en slice av. När vi hade ätit middag så blev det tillbaka till husvagnen och prata med det gamla härliga gänget och lite vin och cider.
På torsdagen blev det en hel del att göra. Fick många uppgifter som skulle göras och bli klara innan fredag. Så jag tog först tag i att stryka lite fler rosetter så jag kom upp i lite över 100 stycken. Därefter så blev det ner till den stora banan och bygga banan inför fredagens tävlingar. När den väl var färdig så skulle jag på börja att skriva rent funktionärs schema, matlista och lite andra listor. Men när allt som rörde banan var klart så fick jag gå raka vägen upp och ställa mig på parkeringen. För då började alla som skulle rida de första klasserna på fredagen komma med sina transporter och lastbilar. Från 17:00-22:30 så stod jag ute i ösregn och hjälpte folk som skulle lasta av sina hästar och tillhörande saker. Kan säga att det var riktigt skönt att komma in och byta kläder och få lite grillat till middag den kvällen.
Tyvärr blev det inte så många timmar sömn natten mellan torsdag och fredag. Så det blev fort upp och klä på sig och gå direkt till frukosten och ut på parkeringen. Det var verkligen fullt ös från första stund jag kom ut tills det var slut. Fast om man nu ska välja en av dagarna som var värst så var det lördagen. Då var det att vara på plats på parkeringen redan 05:00 till cirka 20:00. ibland var det så pass illa för mina knän att jag kunde inte stå rakt på benen. När jag försökte göra det så bara säckade jag ihop. Då hade jag sån pass tur att den som var ansvarig för uppstallningen parkerade förhjulingen så att jag kunde sitta och vila knäna när det inte kom några bilar eller annan trafik in på gården. Detta är absolut inget negativt menat.
Söndagen var nog den skönaste dagen för min del. just för att då visste jag att jag inte behövde stå på parkeringen tills tävlingarna var slut. För jag valde att åka hem tidigare än vad de skulle som jag hade bestämt skjuts hem med. Kände at skulle vi vara hemma vid22-22:30 så tyckte jag det var lite elakt mot mina föräldrar som skulle hämta mig på ridskolan att de skulle hämta mig så sent dagen innan de skulle började jobba igen. Mitt beslut blev då att jag åkte till Hässleholms Central efter han som körde lämnat av två tjejer i Tyringe. Tyckte att det var lika bra att åka med när han ändå skulle köra andra. Tåget jag planerade att ta gick från Hässleholm 16:12. Men jag hade sån tur att jag hann med ett tidigare tåg. Det kändes super skönt att göra det. Dock fick jag byta tåg i Kristianstad.
Detta var i korthet vad som hände under min tid nere i Skyrup förra veckan. Hoppas på att det blir minst lika trevligt i sommar som det blev nu på våren. Håller tummarna för att det går bra för er där nere den här veckan utan mig. Vi ses till sommaren igen alla härliga Skyrup CC RF entusiaster :D